hits

Lek & Lær

Barn med fonologiske språkvansker har jeg skrevet om før. Jeg kjenner jeg brenner litt for dette temaet ikke kun fordi jeg har en sønn som har det men fordi det er så tabu og fordi det oppleves som vanskelig å få hjelp. Nettopp fordi at fonologiske språkvansker er ingen diagnose men en betegnelse på en vanske. Nå er vi veldig heldige som har en god helsesøster som gir mer enn det lille ekstra og en barnehage der alle er engasjerte i jobben sin. Og heldigvis så liker han gutten min veldig godt pedagogen som kommer i barnehagen for å hjelpe han med lyder som er vanskelig. 

Når det er sagt så finnes det jo leker barna kan leke som er med på at utviklingen skal skje. Som å blåse såpebobler eller å blåse en fjær bort med et sugerør. Men her er noe nytt vi har fått i hus av min søster. 

Klosser med forskjellige bilder der det står navnet på med ulike bokstaver, tall og farger. I går satt gutta i lag og satte sammen klosser og plutselig hørte vi "en ape" .

Men det var en til som likte disse klossene Emilie syntes det var veldig gøye å bygge og legge klossene oppi vognen som hørte til. 
#fonologiskespåkvansker #språkvansker # språk #barn #lek #lekoglær

3 kommentarer

Tone

26.06.2015 kl.19:57

Flotte klosser som ser spennende ut...og det er jo viktig for læring. Flott at dere har en helsesøster som forstår og følger opp. Barnehagepersonell prøvde å si fra til PPT når vår sønn gikk der. Han ble avvist fordi de mente det var aldersadekvat språk. Vi strevde lenge før vi endelig fikk ny vurdering i 3. klasse. Nå begynner han i 6. og strever enda med uttalen av lyder. Går ukentlig til logoped. Skulle ønske det ble tatt tak i tidligere for hans egen del.

Y Brandt

27.06.2015 kl.08:47

Tone: ja det skjønner jeg, er jo så viktig å tenke på alt som være en følge av språk vansker som det å bli mobbet. men godt han får hjelp i det hele tatt da!

Anita Johansen

27.06.2015 kl.09:47

Klossene er kje,pe geniale for å lære med og for bare leke med som Emilie alle små elsker og putte oppi hehe :-)

Skriv en ny kommentar

Y Brandt

Y Brandt

30, Bergen

Hei på dere flotte folk! Jeg er mamma tre, to gutter og en jente. Jeg ønsker å vise frem litt om vårt liv og påfunn i hverdagen men også fortelle om saker jeg brenner for og mine interesser. Men også om min kroniske migrene, av den grunn at jeg håper jeg kan hjelpe noen der ute med mine tips og triks. Kontakt meg gjerne på y.johansen@icloud.com eller send meg en melding. Hvis du lurer på noe.

Instagram

Kategorier

Arkiv