hits

Ærlighet og klasseskille

Dagens hjemmelekse for mellomste barnet mitt i dag var å fortelle hjemme hva han hadde lært om emnet ærlighet. Det fikk meg til å tenkte på noe, hvor mye ærlig er vi i dagens samfun? Hva betyr ærlighet i dagens samfun? Det fikk meg igjen til å tenke på helsevesenet. Hvor uærlig det egentlig er. Jeg jobber i helsevesenet og er veldig stolt over det! Kjempe god følelse å kunne hjelpe andre mennesker og bruke vitenskap i jobben min. Men og dette er et kjempe stort men og ikke noe hyggelig for de som opplever det. Jeg snakker ikke om pasientene men om de som jobber der. Men om klasseskillet i helsevesenet noen opplever. Når du tar telefonen og presenterer deg selv med navn og vedkommende i andre enden ber om å få snakke med en sykepleier for noe annet ikke er godt nok. Eller leger som ikke han se på en helsefagarbeider så sykepleieren må være mellommann? Hva er dette for noe? Vi jobber alle mot det samme målet og vi alle jobber med mennesker men enkelte kan bare ikke være et medmenneske?

En annen sjokkerende opplevelse er det når du går i ganene på sykehuset og møter på videregående klassens værste mobber som er blitt sykepleier. Er vedkommende forandret seg? Håper det!

Jeg har også opplevd når jeg har vært i sosiale sammenkomster i bygden at enkelte blir krenket fordi de jobber som butikkmedarbeider. Vi er kanskje kommet i 2018 men enkelte er jammen ikke kommet langt.

Og dette sirkus jaget. Hvor skal man begynne? Og det er jo vi som skaper det og overfører det til våre barn. Hvorfor skal egentlig små barn bruke merkeklær? Er det fordi du har så mye penger eller er det på grunn av kvaliteten? Enkelte drar det vell litt langt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Y Brandt

Y Brandt

30, Bergen

Hei på dere flotte folk! Jeg er mamma tre, to gutter og en jente. Jeg ønsker å vise frem litt om vårt liv og påfunn i hverdagen men også fortelle om saker jeg brenner for og mine interesser. Men også om min kroniske migrene, av den grunn at jeg håper jeg kan hjelpe noen der ute med mine tips og triks. Kontakt meg gjerne på y.johansen@icloud.com eller send meg en melding. Hvis du lurer på noe.

Instagram

Kategorier

Arkiv