hits

Fengslet

Noen ganger føler jeg meg helt på villrede. Som om verden er en endeløs vei, der det forventes at jeg skal gå rett frem men alt som ligger på sidene er så mye mer fistende. Man har så lyst, men.

Akkurat nå er jeg sykemeldt jeg har gode dager og veldig mange vonde dager. Det store spørsmålet er noe som gjelder meg og kanskje til og med deg! Jeg har mange ganger hørt folk (damer) si " ja hun er syk nok til å ikke komme på jobb men hun er frisk nok til å legge ut et bilde på facebook. Eller "ja hun er syk men hun kunne gå på butikken". Jeg har hørt så mange varianter av denne samtalen her at jeg kjenner meg fengslet i mitt eget hjem. Jeg har til og med friskmeldt meg selv i perioder for å kjenne på friheten, for at ungene skulle ha noen fine dager der vi hadde muligheter til å gjøre noe kjekt sammen, Skal det være slik? Er det slik at vi venninner, kollegaer eller naboer skal dra hverandre så hardt ned i driten at man må bli sykere enn det vi trenger å bli? Største spørsmålet er vell hvorfor gjør man det? 

Jeg mener oppriktig at sosiale mediaer som facebook eller instagram er helt flott. Vi kan på en lettere måte holde kontakten selv om man er syk eller borte fra jobb heller hjemmet over lengre perioder. Hvorfor skulle det være så negativt? Noen ganger er faktisk det å gå ut blandt andre mennesker en del av medisinen. Hvor ofte har ikke legen din sagt gå tur i skogen, tren så blir det bedre?  Jeg kan ihvertfall skrive under på at min lege har sagt det flere ganger. Men alikevel kjenner jeg på at jeg ikke kan det. Hva om jeg treffer på sjefen? Eller den kollegaen som snakker om alle andre på jobben? 

Nå går jeg ikke på fremsiden av huset omtrent og kjenner faktisk på at jeg må kraftig ta meg sammen. For det er faktisk sånn ja at jeg er sykemeldt fra jobben. MEN jeg har ikke fått noe vikar inn i morsrollen min eller i hundeeiger-rollen min. Kommer det kommentarer så er det faktisk ikke jeg som har dratt det korteste strådet tenker jeg men hun som snakker om det. 

Hva mener du? Er det greit å gå på butikken når en er sykemeld?  Hva med en tur i skogen? Og er det greit at kollegaer skal ha meninger om din sykdom og hva du gjorde i sykemeldings perioden?

 

#sykemldt #fengsel  #livet #life #etikk #samfunnspørsmål #samfunn #jobb #helse 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Y Brandt

Y Brandt

30, Bergen

Hei på dere flotte folk! Jeg er mamma tre, to gutter og en jente. Jeg ønsker å vise frem litt om vårt liv og påfunn i hverdagen men også fortelle om saker jeg brenner for og mine interesser. Men også om min kroniske migrene, av den grunn at jeg håper jeg kan hjelpe noen der ute med mine tips og triks. Kontakt meg gjerne på y.johansen@icloud.com eller send meg en melding. Hvis du lurer på noe.

Instagram

Kategorier

Arkiv